2010. április 28., szerda

Motiváció

Nyakunkon a nyitás, rengeteg a tennivaló! Ha valaki bejönne az irodába, csak azt venné észre, hogy telefonálunk, intenzíven gesztikulálunk, lótunk-futunk. Már összeállt a csapat is, mind a recepciós, mind a felszolgáló tréningek folynak. Ez már csak azért sem könnyű, mert a szállodában még nem, ellenben az irodánkban tobzódik mindenki...

Ma az igazgató úr is részt vett a tréningeken, leginkább a bemutatkozás, megismerkedés és az útra bocsájtás erejéig! Szó mi szó, ez utóbbi jól sikerült! :-) A recepciós tréning eme részén én is jelen voltam és büszkén mondhatom, hogy jó csapatot válogattunk össze! Fiúk, lányok vegyesen, mindenkinek van már ilyen-olyan szállodás tapasztalata, de jó volt látni, hogy mennyire lelkes mindenki, tele vannak új ötletekkel, ambíciókkal, ami ránk is pozitív hatással volt. Lehet, hogy az összhang, a nosztalgia, a kihívás, mind-mind közrejátszott abban, hogy az igazgató úr, a maga szerénységével, humorával adott egy olyan bukét az egésznek, ami rendkívül motiváló volt, számomra is! Észrevétlenül , minden belemagyarázó szándék nélkül adta elő, hogy milyen lesz ebben a szállodában dolgozni, mire törekszünk és ehhez mennyire szükséges a recepció munkája. Mindemellett kommunikált és nem szónokolt, dícsérte a front office managert és a bemutatkozások után észrevette az erényeket. Figyelt! Mindenkire! Persze egyszer ő is recepciósként kezdte és teljesen más az, mikor az ember végigjárja a ranglétrát. Tudja milyen (ki)szolgálni, komoly problémákat széles mosollyal megoldani, hetekig éjszakázni és még sorolhatnám.

Remélem, hogy nemcsak rám, de a recisekre is jó hatást gyakorolt András (a reakciókból ez jött le) és hogy egy jó példakép lesz mindenki számára. Azt sajnálom csak, hogy már nem sokáig dolgozunk együtt, mert rengeteg dolgot tanultam tőle nemcsak a szakmáról, de a korrektségről, nagyvonalúságról és leginkább az őszinteségről is!

1 megjegyzés: